Job Title: Operationeel Directeur (38 uur) – UNGO Jobs

Country: Netherlands
Organization: Save the Children
Closing date: 6 May 2022

Werken aan duurzame verbeteringen voor kinderen wereldwijd. Samen met én voor de toekomstige generatie. Spin in het web van een snel groeiende organisatie waarin het fijn is om te werken en volop ruimte bestaat voor innovatie.

Over Save the Children:
Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen – en daarmee de toekomst van onze samenleving – te verbeteren.
Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.
Wat ga je doen als operationeel directeur?
De Operationeel Directeur vormt samen met de Algemeen Directeur het directieteam. Zij zijn complementair in hun taken en profiel. Zij vervangen elkaar waar nodig. Onderling verdelen zij de taken langs operationele en strategische lijnen. De operationeel directeur richt zich primair op het interne operationele proces met als resultaat een veerkrachtige organisatie waarin mensen effectief en efficiënt inspelen op de externe ontwikkelingen. Bij de vergaderingen met de Raad van Toezicht is het directieteam als geheel aanwezig.
Taken:

 • Begeleidt de ontwikkeling van het strategisch meerjarenbeleid en vertaalt deze naar concrete jaar- en uitvoeringsplannen;
 • Stuurt het management team aan en vertaalt samen met de MT-leden het beleid in een effectieve operatie;
 • Stuurt de managers op hoofdlijnen aan, signaleert waar ontwikkeling aan de orde is en vertaalt dat in concrete ontwikkelacties, houdt managers en zichzelf verantwoordelijk voor resultaten;
 • Herkent en benut kansen om de organisatie te profileren in het krachtenveld, onderhoudt en bevordert daartoe de samenwerking met voor de organisatie relevante partijen;
 • Signaleert en rapporteert knelpunten en risico’s in de organisatie en is verantwoordelijk voor een effectief risico-management .
  Wie ben jij?
  Als inspirerende teamcaptain vervul je een centrale en verbindende rol in de ontwikkeling en inrichting van de organisatie. Je bent een ervaren manager en hebt die ervaring opgedaan in vergelijkbare organisaties. Je zorgt voor een goede werksfeer waarin professionals hun werkzaamheden binnen de afgesproken kaders naar eigen inzicht kunnen inrichten. Je verbindt mensen en de verschillende teams met elkaar op basis van gedeelde ambities. Je inspireert medewerkers en motiveert ze om zich voortdurend verder te ontwikkelen. Je hebt een inlevingsvermogen dat je in staat stelt om in uiteenlopende situaties de meest effectieve ‘toon & timing’ te vinden. Je bent daadkrachtig en koersvast en beschikt over goede bestuurlijke en politieke antennes. Je bent analytisch, doel-, resultaat- en oplossingsgericht en bent die kritische zeef die open staat voor nieuwe invalshoeken, maar ook snel analyseert ten aanzien van nut en noodzaak en zin en onzin. Je beschikt van nature over een mensgerichte, coachende en verbindende stijl van leidinggeven waardoor een veilige organisatorische omgeving wordt gestimuleerd, waarin mensen leren van hun fouten en fouten gebruiken voor groei en ontwikkeling. Het belang van draagvlak en medezeggenschap zijn voor jou vanzelfsprekend. Je bent een constructieve gesprekspartner voor de OR.

Wat blijkt uit jouw CV?

 • Een academisch werk en denkniveau
 • Minimaal 10 jaar relevante managementervaring op strategisch en operationeel niveau
 • Kennis van organisatie-, personeels-, financieel en kwaliteitsbeleid, en bedrijfskundige principes
 • Ervaring, kennis en inzicht in de doelgroepen van Save the Children
 • Uitstekende beheersing de Nederlandse en Engelse taal
 • Je bent gerechtigd om in Nederland te werken.
  Wat hebben wij jou te bieden?

 • Wat jij doet, helpt miljoenen kinderen wereldwijd. Direct of indirect;

 • Salaris natuurlijk. Wij volgen de salarisschalen van de Rijksoverheid op basis van een 38-urige werkweek. Deze functie wordt ingeschaald volgens salarisschaal 16 (minimaal €6.298,11 en maximaal €8.599,89);

 • Je reiskosten worden volledig vergoed, waarbij duurzaam vervoer onze norm is;

 • Jaarlijks 25 vakantiedagen op basis van een 5-daagse werkweek;

 • Mogelijkheid tot het sparen van extra verlof;

 • Een gunstige pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn;

 • Veel ruimte voor opleiding & ontwikkeling, zoals onbeperkt gebruik van het trainingsplatform New Heroes;

 • Een mensgerichte werkgever, die voortdurend in ontwikkeling is. Dat betekent een plek waar je jezelf kan zijn, veranderingen mee vormgeeft en waar je kunt groeien als mens en als professional.

 • Goed om te weten: als je aangenomen wordt, krijg je in eerste instantie een jaarcontract, met de intentie om te verlengen.

Aanbiedingen zijn onder voorbehoud van positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Waarom vragen we referenties en een VOG?
Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme.
Als kinderrechtenorganisatie die misbruik – in welke vorm dan ook – bestrijdt, willen we allereerst kunnen garanderen dat onze eigen medewerkers zich hier niet schuldig aan maken, of hebben gemaakt. Daarom nemen we deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. En nemen we gestandariseerde referenties af als je bij ons solliciteert. Door te solliciteren stem je hiermee in.

Wat voor werkgever is Save the Children?
In Nederland werk je samen met ongeveer 120 collega’s maar je bent ook onderdeel van een internationaal netwerk van meer dan 25.000 collega’s in 120 landen. We zijn ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie, maar dat betekent niet dat onze organisatie onpersoonlijk is. Juist niet! Wij zorgen dat ieders stem – net zoals die van de kinderen waar wij voor strijden – gehoord wordt. Dat iedere collega zichzelf kan zijn en zich verder kan ontwikkelen.
Bij Save the Children zijn we trots op onze diversiteit. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, en/of andere zichtbare en onzichtbare kenmerken. We vieren onze verschillen, want deze zorgen ervoor dat we samen kunnen groeien.

How to apply:

Sollicitatieprocedure:
Enthousiast geworden? Stuur je sollicitatie dan vóór 6 mei 2022 op via het sollicitatieformulier op onze website. Sollicitaties die op een andere manier bij ons binnenkomen, nemen wij helaas niet in behandeling. We proberen binnen 2 weken na de sluitingsdatum op je sollicitatie te reageren.
Een assessment behoort tot de mogelijkheden.
Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure, kun je terecht bij Sayonara Kartawirja, HR adviseur 06 40 760 035 / e-mailadres: Sayonara.kartawirja@savethechildren.nl

* Alle gegevens die je invult, gebruiken we alleen om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen. Uiterlijk 4 weken na het beëindigen van de sollicitatieprocedure, zullen we je gegevens verwijderen uit onze systemen.